Bio

Totul a început cu un bebeluș … și cu o carte. Heidi Murkoff a conceput ideea pentru What to Expect® When You’re Expecting când era însărcinată pentru prima oară și nu putea găsi răspunsuri la întrebările pe care le avea în cărțile despre sarcină pe care le citea. Hotărâtă să ajute alți viitori părinți să doarmă mai bine nopțile decât ea, Heidi a făcut propunerea pentru cartea care avea să devină Biblia Sarcinii cu doar câteva ore înainte de a o naște pe Emma.

Prima ediție a cărții a apărut în 1984, iar în 1990 What to Expect® When You’re Expecting a debutat pe lista celor mai vândute cărți, întocmită de New York Times. În iunie 2015, cartea a devenit cel mai longeviv bestseller pe această listă. La ce să te aștepți când ești însărcinată este citită de 93% dintre femeile care citesc o carte despre sarcină. Considerată de USA Today unul dintre cele mai importante titluri din ultimii 25 de ani, La ce să te aștepți când ești însărcinată este astăzi la cea de-a cincea ediție, completată și revizuită.

Alte titluri în serie includ La ce să te aștepți în primul an, La ce să te aștepți în al doilea an (apărute și în România, la editura Lifestyle Publishing), precum și Eating Well When You’re Expecting și What to Expect® Before You’re Expecting. Cărțile din seria What to Expect® s-au vândut în peste 34 de milioane de copii doar în Statele Unite și sunt bestseller-uri la nivel internațional, fiind publicate în peste 30 de limbi.

În 2005, Heidi a extins brandul What to Expect® (WTE) online, creând comunitatea WhatToExpect.com, care a adunat în jurul ei mai mult de 11 milioane de părinți din lumea întreagă. În 2009, a fost lansată și aplicația WTE, care oferă conținut personalizat și informații zilnice pentru părinți și viitori părinți pe dispozitive iOS și Android.

În 2012, iconica ei carte a fost ecranizată, Heidi fiind producător executiv al filmului “What to Expect® When You’re Expecting”, o comedie spumoasă, care-i are în rolurile principale pe Cameron Diaz, Jennifer Lopez, Chris Rock și Elizabeth Banks.

Din dorința de a veni și mai mult în ajutorul mamelor și bebelușilor, Heidi a fondat și Fundația What to Expect®, o organizație nonprofit care ajută familiile defavorizate să aducă pe lume bebeluși sănătoși. Ghidul pentru sarcină adaptat pentru aceste comunități și oferit în mod gratuit, precum și programul Baby Basics – disponibil în engleză, spaniolă și chineză – au ajutat până acum peste 500.000 de viitoare mame în dificultate și pe bebelușii lor. Fundația a dezvoltat și un parteneriat cu Departamentul de Stat american, pentru a dezvolta la nivel global programul Baby Basics, începând cu Liberia și Bangladesh.

În 2013, Heidi și Fundația s-au alăturat programului “Special Delivery,” care le susține pe femeile însărcinate din armată, care își servesc țara, departe de familii și prieteni.

Heidi și fundația What To Expect au un parteneriat și cu International Medical Corps, care oferă ajutoare mamelor și copiilor din zone devastate de sărăcie, război și dezastre naturale.

În 2011, revista TIME a numit-o pe Heidi printre cei mai influenți 100 de oameni din lume.

Heidi  Murkoff a fost invitată în sute de emisiuni de televiziune și de radio, printre care the TODAY show, Good Morning America, CNN, The Early Show, The Oprah Winfrey Show, BBC Breakfast sau Good Morning Australia.

Heidi și Erik au devenit părinți pentru a doua oară chiar în perioada în care Heidi începea turneul pentru promovarea cărții sale, iar prima ei apariție TV, la the TODAY show, a avut loc când era însărcinată în 39 de săptămâni cu Wyatt. Pe 12 februarie 2012, Emma, bebelușul de la care a pornit totul, a născut, la rândul ei, pentru prima oară. Lennox – pe care îl vedeți pe cea de-a treia ediție a cărții La ce să te aștepți în primul an, apărută în 2014 – are între timp și un frățior, pe Sebastian.

Heidi și soțul ei, Erik, locuiesc în California de Sud.